Οδηγίες για μεταφορά κατοικιδίου από την Ελλάδα στη Αγγλία

metafora-katoikidiou
Συχνά, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίου αναρωτιούνται πώς γίνεται να το μεταφέρουν στην Αγγλία, τι επιλογές έχουν (cargo ή καμπίνα), τι δικαιολογητικά χρειάζεται, τι έγγραφα κλπ. Καθ’ ότι φαίνεται να υπάρχει έλλειψη συγκεντρομένων πληροφοριών, παραθέτουμε έναν οδηγό με λίστα για τη μεταφορά κατοικίδιου αεροπορικώς από την Ελλάδα στην Αγγλία. Οι πληροφορίες ισχύουν μόνο για τη συγκεκριμένη διαδρομή, μόνο για μεταφορά cargo, και μόνο για Αγγλία. Οι απαιτήσεις άλλων χωρών ίσως να διαφέρουν.
  • Πρέπει το κατοικίδιο να έχει μικροτσίπ, το οποίο ο κτηνίατρος θα πρέπει να το έχει τοποθετήσει πριν τον 1ο εμβολιασμό.
  • Θα πρέπει να έχετε δηλωμένο το μικροτσίπ του κατοικιδίου σας στον κτηνιατρικό σύλλογο δηλαδή να έχετε απόκομμα δήλωσης τσιπ.
  • Πρέπει να του έχετε βγάλει διαβατήριο στο οποίο θα πρέπει να φαίνονται οι τελευταίοι εμβολιασμοί λυσσάς κτλ. αν τα κάνετε 40 ημέρες πριν ταξιδέψετε θα σας το κρατήσουν σε καραντίνα στο Λονδίνο.
  • Θα πρέπει, 24 ώρες πριν ταξιδέψει, να αποπαρασιτωθεί εσωτερικά και εξωτερικά και να φαίνεται στο διαβατήριό του τι χάπια η αμπούλα πήρε.
  • Ο κτηνίατρος θα πρέπει να πιστοποιήσει στις πίσω σελίδες του διαβατήριου ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να ταξιδέψει.
  • Πρέπει να προμηθευτείτε κλουβί μεταφοράς αναλόγως με τις διαστάσεις που θα σας ζητήσει η αεροπορική εταιρία (υπάρχει πιθανότητα να σας το αρνηθούν εάν δεν είναι σύμφωνα με τις οδηγίες τους, γι’ αυτό σιγουρευτείτε πριν το προμηθευτείτε)
  • Θεωρείται ότι ή μόνη εταιρία που ξέρει αναλυτικά αυτές τις απαιτήσεις και είναι σε θέση να σας ενημερώσει είναι η Aegean cargo.

 

Εάν οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν, μπορείτε να το μεταφέρετε μόνο Λονδίνο όχι σε άλλη πόλη της Αγγλίας, θα γίνει έλεγχος κτηνιατρικός- τελωνείο και το παίρνετε σε λίγες ώρες.
Όσο πιο μεγάλο είναι το σκυλί, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος μεταφοράς, και συνήθως κυμαίνεται από €500-€1300.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: θα πρέπει να κάνετε κράτηση στην πτήση που επιθυμείτε πρώτα για να εγκριθεί, τελευταία στιγμή ίσως και να μην μπορέσετε.

 

Τηλέφωνο Aegean Cargo: 210 3543095

 

Μερικά website που θα σας βοηθήσουν να ενημερωθείτε περαιτέρω:
http://animalinstinct.co.uk/IATA-airline-approved-pet-carriers/
https://www.gov.uk/take-pet-abroad
http://el.aegeanair.com/taksidepste/eidikes-periptoseis/taksidi-me-katoikidia/

 

Ευχαριστούμε τη φίλη Athanasia Papa από το group του Έλληνες στην Αγγλία για τη βοήθειά της επί του θέματος.