Οδηγός σύνταξης βιογραφικού

cvΩς γνωστόν το βιογραφικό είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την εύρεση εργασίας. Ο ρόλος του δεν είναι να δώσει στον αιτούντα δουλειά, άλλα την ευκαιρία για συνέντευξη.
Δυστυχώς, υπάρχει πολύ λιγη γνώση γύρω από την σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για την σύνταξη βιογραφικού. Υπάρχουν όμως μερικές κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες είναι γενικώς αποδεκτές και προτεινόμενες από όλους τους επαγγελματίες.
Το θέμα σύνταξης βιογραφικού, το έχουμε συζητήσει εκτενώς αρκετές φορές στις ραδιοφωνικές μας εκπομπές της Πέμπτης και έχουμε απαντήσει και σε πολλές δικές σας ερωτήσεις.

 

1. Το βιογραφικό δεν πρέπει να ξεπερνά την μία σελίδα. Αντίθετα με την άποψη μερικών, ότι δηλαδη «όσο εκτενέστερο το βιογραφικό τόσο καλύτερα», αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι. Μπορεί αυτό να σημαίνει μικρότερη γραμματοσειρά, π.χ. 10 ή 9 (όχι πολύ μικρά όμως, πρέπει να είναι αναγνώσιμα μετά την εκτύπωση), ή λιγότερα κενά ανάμεσα στις σειρές. Αυτός που θα πάρει στα χέρια του ένα βιογραφικό, δεν θα αφιερώσει πάνω από 30 δευτερόλεπτα προτού αποφασίσει εάν αυτό το άτομο είναι ή δεν είναι κατάλληλο για τη θέση.
Ένα απλό παράδειγμα είναι η παρακάτω γραμμή:
Managed a budget at JP Morgan’s real estate division of $5bn and increased the company’s profit by 25%.
Ο αιτών δε χρειάζεται να πει πολλά καθώς η φίρμα και τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Σε περίπτωση που η εταιρία είναι άγνωστη, τότε επιδέχεται μίας σειράς για εξήγηση με τι ασχολείται η εταιρία.
 2. Όχι φωτογραφία, εκτός αν η αίτηση είναι για θέση modelling, φωτομοντέλου, διαφήμισης, κλπ. Ειδικά στην Αγγλία, υπάρχει μία νομοθεσία που λέγεται equal opportunities (ίσες ευκαιρίες). Το αν κάποιος είναι κάποιας συγκεκριμένης ιθαγένειας, χρώματος, έχει κάποια αναπηρια κλπ, δε θα πρέπει επ’ ουδενί να επηρεάζει την απόφαση ενός εργοδότη, καθώς αυτό καθίσταται παράνομο. Η φωτογραφία συνηθίζεται σε προφίλ όπως το LinkedIn.
3.What, how, so what. Aυτό αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος ενός βιογραφικού. Σε κάθε σειρά, σε κάθε bullet point με άλλα λόγια, ο αιτών, θα πρέπει να απαντάει σε αυτά τα 3 ερωτήματα.
Τι κάνατε, πώς το κάνατε, για ποιό λόγο (ποιό ήταν το αποτέλεσμα).
Παραδείγματα:
Increased the sales by introducing a new way of approaching the clients, and therefore actively contributing to the company’s revenue increase.
Mentored each team member by introducing him to agile best practices, therefore increasing the team’s performance and synergy.
Ο εργοδότης, δεν σας ξέρει, και δεν έχει άποψη για εσάς, επομένως θα πρέπει να μπορεί να σχηματίσει όσο πιο «στρογγυλή» άποψη γίνεται από τις λεπτομέρειες του βιογραφικού.
4. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο ισχυρές λέξεις. Εν ανάγκει ψάξτε στο google translate η σε άλλα site για συνώυμα και αποφύγετε τα phrasal verbs.
Αντί για got in touch γράψτε communicated
Αντί για made sure γράψτε ensured
Αντί για talked with γράψτε coordinated ή communicated
Αντί για created γράψτε produced
Αντί για checked γράψτε assessed
…κ.ο.κ.
Δείτε εδώ μια λίστα από “δυνατές” λέξεις για το βιογραφικό.
5. Less is more. Be to the point. Περιαυτολογίες κουράζουν αυτόν που διαβάζει το βιογραφικό, καθώς απλώς θέλει να δει εάν ταιριάζει ο αιτών στη θέση και ψάχνει για λέξεις κλειδιά. Εάν το άτομο στο HR, (η οποιοσδήποτε διαβάσει το βιογραφικό) βαρεθεί να το διαβάζει, το έχει στείλει στον κάλαθο των αχρήστων. Φροντίστε το βιογραφικό σας να είναι όσο γίνεται περισσότερο εδιαφέρον και να έχει 4-5 bullet points σε κάθε δουλειά που να πιάνουν το νόημα της κάθε θέσης. Δώστε το σε φίλους ή γνωστούς για να το διαβάσουν. Καμία φορά είναι οι καλύτεροι κριτές!
6. Το βιογραφικό θα πρέπει να επαναπροσαρμόζεται εκ νέου σχεδόν για κάθε αίτηση. Κάθε δουλειά έχει τις δικές της απαιτήσεις. Για να είστε βέβαιοι ότι συμπεριλαμβάνετε τις δεξιότητές σας (skills) σε κάθε άιτηση, θα πρέπει να προσαρμόζετε κατάλληλα το βιογραφικό σας. Μερικές φορές δεν χρειάζεται τέτοια αναπροσαρμογή καθώς οι δουλειές είναι σχεδόν ίδιες. Προτείνετε να κρατάτε ένα αντίγραφο της κάθε έκδοσης του βιογραφικού σας, καθώς μετά από ένα σημείο δε θα χρειάζεται αναπροσαρμογή, απλώς θα χρησιμοποιείτε μια παραλλαγή που έχετε ήδη δημιουργήσει.
7. Επικεντρωθείτε στους τελευταίους 2-3 ρολους. Καθώς το βιογραφικό είναι μόνο μια σελίδα, δεν υπάρχει χώρος για να αναπτύξετε όλες σας τις θέσεις. Επίσης, εάν αποκτήσατε κάποιο skill από μια θέση το οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να το αναφέρετε, υπάρχει χώρος στο section «Skills». Τον εργοδότη δεν τον πολυενδιαφέρει να ξέρει λεπτομερώς με τι ασχολούσασταν 5 χρόνια πριν, ή πριν από 2 εταιρίες, σημασία έχει τι κάνατε πρόσφατα, κυρίως στην τελευταία, και την προτελευταία δουλειά. Δώστε βάρος σε αυτές τις 2 και για τις υπόλοιπες αναφέρετε τη θέση και γράψτε 1 ή κανένα bullet point.
8. Interests. Να είστε ειλικρινείς, καθώς αυτό το μέρος δείχνει εάν θα ταιριάζετε με τους πιθανούς μελλοντικούς συναδέλφους σας. Εάν για παράδειγμα εγώ είμαι προγραμματιστής και γράψω ότι extra interest είναι ο προγραμματισμός, αυτό σημαίνει αν μην τι άλλο ότι δεν κάνω τίποτε άλλο από το να κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή όλη μέρα και να μη μιλάω σε κανέναν. Αντί γι’αυτό, γράψτε ποδόσφαιρο, μαγειρική, γυμναστήριο, ποδηλασία, ταξίδια κλπ, κάτι που ειναι ενδιαφέρον, και θα μπορέσει κάποιος να συζητήσει μαζί σας.
9. Εννοείται ότι εν έτει 2015, οι αιτώντες για δουλειές γραφείου γνωρίζουν Word, Excel, Powerpoint. Μην τα αναφέρετε ένα ένα ξεχωριστά στο βιογραφικό, στη χειρότερη περίπτωση γράψτε Microsoft Office suite.
Π.χ.
«Βλέπω ότι σε ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τι ομάδα είσαι;»
«Βλέπω ότι σε ενδιαφέρουν τα ταξίδια. Έχουμε πολλούς υπαλλήλους που ταξιδεύουν συχνά, θα ταιριάξετε σίγουρα!»
Ο αιτών θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει την κάθε εργασιακή εμπειρία ή το κάθε bullet point με ένα παράδειγμα ή μια ιστορία (μια συνήθης προσέγγιση είναι το S.T.A.R. approach, που θα συζητηθεί σε ανάρτηση περί συνεντεύξεων).
Για παράδειγμα αν αναφέρετε ότι μανατζάρατε μια ομάδα 5 ατόμων, μπορεί να ερωτηθείτε (ακόμα και σε τηλεφωνική συνέντευξη ή από recruiter) για λεπτομέρειες αυτών των ατόμων, ή για παραδείγματα από την καθημερινότητά σας στη θέση. Συνεπώς, εάν αναφέρετε αναληθείς πληροφορίες, μπορεί στην κρίσιμη στιγμή να μην μπορέσετε να τις υποστηρίξετε.
Τέλος, κάποια γενικά skills είναι:
  • Excellent communication
  • Excellent time management
  • Team player
  • Excellent organization skills
  • Analytical thinking
  • Leadership
  • Proactive player
Μην είστε μετριοπαθείς, προσπαθείστε να εντυπωσιάσετε!

 

Κατεβάστε το template του βιογραφικού και προσαρμόστε το βάσει των παραπάνω κανόνων.
cv
Κατεβάστε ένα παράδειγμα βιογραφικού.

docu_thumbnail

Περιμένουμε τα σχόλιά σας ή τις απορίες σας στο Facebook group του Έλληνες στην Αγγλία.

 

Good luck!